Megjelent az elsõ magyar népmese-társasjáték!

Különdíjas lett az elsõ, magyar népmesékbõl készült társasjáték!

Világgá megyek

Népmeséink és mondáink a magyar kulturális örökség féltve õrzött kincsei. A Világgá megyek társasjáték a magyar népmesék elemeinek, mondavilágának bemutatásával és segítségével vezeti végig a kicsiket és a nagyokat a mesék vándorútján.A játék segít abban, hogy részesei lehessünk ennek a csodálatos, réges-régi tudásnak.

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek! Óvodák, iskolák csoportjai számára, valamint minden családnak. A játék rendkívül jól használható oktatási segédanyagként is, iskolakezdéskor különösen ajánljuk a pedagógusok figyelmébe is! Az út állomásait a népmesék figurái, tárgyai, helyszínei adják, a felnõttek és gyerekek életkoruknak megfelelõen eleveníthetik fel népmeséinkkel kapcsolatos emlékeiket, játék közben megismerhetik e történetek mélyebb összefüggéseit.

Hogyan játsszunk?

Az óvodás gyerekek az útvonal képeinek segítségével játszhatnak képkeresõ, kapcsolatkeresõ, kitalálós játékot. Felnõtt segítségével lehetõség van gyûjtögetõ, csoportosító, történetmesélõ feladatok végzésére, vagy egyszerûen csak ismerkednek a mesék sokszínû világának tárgyaival, amelyekhez magyarázatot és meseidézeteket találnak az ismertetõ füzetben. A táblán különféle tárgyak képei jelennek meg, a gyermekek egy-egy mesebeli tárgy bemutatása után megtalálhatják, hogy hol rejtõznek. A kisebb gyermekek számára erre a célra csak egy tábla használata javasolt, a nagyobbak már a teljes útvonalon végezhetik a játékos feladatokat.

Több játék egy dobozban!

A játékot többféle módon lehet játszani. A nagyobb gyerekek a játékhoz mellékelt kártyacsomag és információs füzet segítségével egy másik játékot is kapnak, amely a beszédkészséget, kreativitást, helyzetfelismerést erõsíti, és a jó képzelõerõvel rendelkezõk számára sok vidám percet hozhat.

Ára: 5800 Ft.

ÚJ KIADÁS!

2016. júniustól ISMÉT KAPHATÓ!

ÚJ KIADÁS


Világgá megyek a magyar népmesék vándorútján. Második, átdolgozott kiadás


Többféle játékmódjának köszönhetõen ajánlott óvodásoknak, iskolásoknak, ifjaknak, felnõtteknek. 3-tól 99 éves korig. 2-7 játékos, vagy 2- 6 csoport játszhatja.


A társasjáték a nagysikerû, Különdíjas, Világgá megyek társasjáték átdolgozott, javított kiadása. A korábbihoz képest megújult grafikával, érdekesebb szabályokkal, próbákkal, kiegészítõ kártyákkal gazdagodott a játék.


A játékos, a mesehos elindul világgá szerencsét próbálni. A három út valamelyikén eljut a sárkányhoz, legyõzi, majd további próbákat is teljesít. Végül megszerzi a koronát és a fele királyságot. Mindeközben megismerkedik a népmesék tárgyaival, fogalomvilágával.


A szabálykönyv nem csak a játékra vonatkozóan ad eligazítást, hanem ezeket az ismereteket is tartalmazza. Külön leírás szerepel csoportfoglalkozásokhoz, minden gyerekfoglalkoztató számára élményt nyújt. Újdonság, hogy az útvonalakhoz néhány mesét is mellékeltünk, összekapcsolva a meséket és a játékok egyes útvonalait.


Változatlan áron!

Világgá megyek 2Alkotó társasjátéknak neveztem el, mivel a résztvevõket önálló mesealkotási tevékenységre tanítja. A játékosoknak valamilyen szinten ismerniük kell a népmeséket, 8 évesnél idõsebbeknek ajánljuk. Ajánlott játékmester segítségével végigmenni a játékon, s maga a játékmester (tanár, könyvtáros, szülõ, nagyobb testvér), aki követi a leírást és vezeti a játékot. Legalább két játékos kell hozzá, de egy egész osztály is tud vele játszani. A Világgá megyek 2 játék kártyacsomagokat tartalmaz, amelyek a mesék legfontosabb elemeit, motívumait, tárgyait, helyszíneit, szereplõit ábrázolják. Olyanokat, amelyek a legtöbb mesében elõfordulnak, és amelyek felhasználásával a gyerekek is alkothatnak saját történetet. Mindezekhez kapcsolódnak olyan kártyacsomagok, amelyek a mese sajátos kifejezésvilágát jelenítik meg, hogy a mesék szép nyelvezete is helyet kapjon a történetben.


Az egyes kártyacsoportok:

A fentiek mellett a játékhoz szükséges még megjelölni a célt, amelynek eléréséért a fõhõs útnak indul.


Egy társasjáték megvásárlásával háromféle játékmódnak többféle variánsa nyújt lehetõséget a kellemes idõtöltésre, társas foglalkozásra, akár egyéni játékosoknak, akár csoportoknak. A második játékmódban a szerepjáték, a rövidebb játékmódok, míg a harmadikban a kártyák kombinációjával izgalmas kalandok várnak a játékosokra. Az iskolai, napközis, nyári táboros, vagy éppen születésnapi, és bármely szabadidõs csoportok kipróbálhatják képességüket. A társasjáték oktató és nevelõ célja miatt különösen ajánlott iskolai, gyerekkönyvtári foglalkozások tartására.


Kiválóan alkalmas:

Kikapcsolódhatunk a mindennapok szürkeségébõl, s ha már amúgy is sokféle fantázia- világgal találkozhatnak a gyerekek a modern rajzfilmekben, mért ne legyen ez a világ,(amit maguk is megformálhatnak): a hagyományok világa, az anyanyelv gazdag kifejezõkincsével, a hazai tájak bemutatásával és az eredeti magyar népmesék szellemiségével megformált világ! Mindezekkel pozitív értékrendet sajátíthatnak el.


Az ár: 4.800 Ft

Népmese memória kártyajáték


Az ár: 2.300 FtTörök basa társasjáték


3 -12 éves korig. Minden óvodásnak isnernie kell! Különösen iskola elõkészítésre ajánlott! . Két játékossal, dobókockával játsszuk. Különleges, mert élõ játékra és társasjátékra egyaránt alkalmas. Ezért csoportfoglalkozásra is használható. Kifestõ füzettel, játék leírással. korongokkal. Plusz bábuk és dobókocka!

Az ár: 4300 Ft

Lopakodó lépegető

A játék alapja a számolás és a taktika. Négy útvonalon, két játékos játszik. Adott két egyforma pálya, 4-4 bábu, egy dobókocka. Más nem is kell, csak a te ügyességed és szerencséd. A játék egyszerű, de fifikás. Választhat, hogy egyenként végigmegy az útvonalakon, vagy akár mind a 4 bábuval is elindulhat. Követi a szabályokat, és a cél, hogy mielőbb mind 4 bábuval elérkezzen a végére. Aki előbb beért, az nyer. Van Covidos, Focista, és Kiskertész szabályzat is ugyanarra a játékra.

Az ár: 3800 Ft
A társasjátékokkal kapcsolatban további információ a:

loxiasz@gmail.com

elektronikus levélcímen kérhetõ


Emese Kis Csillaga Alapítvány, Farkas L. Rozália

1143 Budapest Hungária krt. 134. III/1., T: 06-20-910-7864