Megjelent az elsõ magyar népmese-társasjáték!

Különdíjas lett az elsõ, magyar népmesékbõl készült társasjáték!

Világgá megyek

Népmeséink és mondáink a magyar kulturális örökség féltve õrzött kincsei. A Világgá megyek társasjáték a magyar népmesék elemeinek, mondavilágának bemutatásával és segítségével vezeti végig a kicsiket és a nagyokat a mesék vándorútján.A játék segít abban, hogy részesei lehessünk ennek a csodálatos, réges-régi tudásnak.

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek! Óvodák, iskolák csoportjai számára, valamint minden családnak. A játék rendkívül jól használható oktatási segédanyagként is, iskolakezdéskor különösen ajánljuk a pedagógusok figyelmébe is! Az út állomásait a népmesék figurái, tárgyai, helyszínei adják, a felnõttek és gyerekek életkoruknak megfelelõen eleveníthetik fel népmeséinkkel kapcsolatos emlékeiket, játék közben megismerhetik e történetek mélyebb összefüggéseit.

Hogyan játsszunk?

Az óvodás gyerekek az útvonal képeinek segítségével játszhatnak képkeresõ, kapcsolatkeresõ, kitalálós játékot. Felnõtt segítségével lehetõség van gyûjtögetõ, csoportosító, történetmesélõ feladatok végzésére, vagy egyszerûen csak ismerkednek a mesék sokszínû világának tárgyaival, amelyekhez magyarázatot és meseidézeteket találnak az ismertetõ füzetben. A táblán különféle tárgyak képei jelennek meg, a gyermekek egy-egy mesebeli tárgy bemutatása után megtalálhatják, hogy hol rejtõznek. A kisebb gyermekek számára erre a célra csak egy tábla használata javasolt, a nagyobbak már a teljes útvonalon végezhetik a játékos feladatokat.

Több játék egy dobozban!

A játékot többféle módon lehet játszani. A nagyobb gyerekek a játékhoz mellékelt kártyacsomag és információs füzet segítségével egy másik játékot is kapnak, amely a beszédkészséget, kreativitást, helyzetfelismerést erõsíti, és a jó képzelõerõvel rendelkezõk számára sok vidám percet hozhat.

Ára: 5500 Ft. - Elfogyott

A játék új kiadása 2016 őszére várható.

Jó hír: 2015. december 6.-ra megjelenik egy új társasjáték, ami 3-12 éves korig ajánlott.

Részletes bemutatás hamarosan!

Világgá megyek 2Alkotó társasjátéknak neveztem el, mivel a résztvevõket önálló mesealkotási tevékenységre tanítja. A játékosoknak valamilyen szinten ismerniük kell a népmeséket, 8 évesnél idõsebbeknek ajánljuk. Ajánlott játékmester segítségével végigmenni a játékon, s maga a játékmester (tanár, könyvtáros, szülõ, nagyobb testvér), aki követi a leírást és vezeti a játékot. Legalább két játékos kell hozzá, de egy egész osztály is tud vele játszani. A Világgá megyek 2 játék kártyacsomagokat tartalmaz, amelyek a mesék legfontosabb elemeit, motívumait, tárgyait, helyszíneit, szereplõit ábrázolják. Olyanokat, amelyek a legtöbb mesében elõfordulnak, és amelyek felhasználásával a gyerekek is alkothatnak saját történetet. Mindezekhez kapcsolódnak olyan kártyacsomagok, amelyek a mese sajátos kifejezésvilágát jelenítik meg, hogy a mesék szép nyelvezete is helyet kapjon a történetben.


Az egyes kártyacsoportok:

A fentiek mellett a játékhoz szükséges még megjelölni a célt, amelynek eléréséért a fõhõs útnak indul.


Egy társasjáték megvásárlásával háromféle játékmódnak többféle variánsa nyújt lehetõséget a kellemes idõtöltésre, társas foglalkozásra, akár egyéni játékosoknak, akár csoportoknak. A második játékmódban a szerepjáték, a rövidebb játékmódok, míg a harmadikban a kártyák kombinációjával izgalmas kalandok várnak a játékosokra. Az iskolai, napközis, nyári táboros, vagy éppen születésnapi, és bármely szabadidõs csoportok kipróbálhatják képességüket. A társasjáték oktató és nevelõ célja miatt különösen ajánlott iskolai, gyerekkönyvtári foglalkozások tartására.


Kiválóan alkalmas:

Kikapcsolódhatunk a mindennapok szürkeségébõl, s ha már amúgy is sokféle fantázia- világgal találkozhatnak a gyerekek a modern rajzfilmekben, mért ne legyen ez a világ,(amit maguk is megformálhatnak): a hagyományok világa, az anyanyelv gazdag kifejezõkincsével, a hazai tájak bemutatásával és az eredeti magyar népmesék szellemiségével megformált világ! Mindezekkel pozitív értékrendet sajátíthatnak el.


Az ár: 4.200 Ft

Népmese memória kártyajáték


Az ár: 980 Ft


A társasjátékokkal kapcsolatban további információ a:

loxiasz@gmail.com

elektronikus levélcímen kérhetõ


Emese Kis Csillaga Alapítvány, Farkas L. Rozália

1143 Budapest Hungária krt. 134. III/1., T: 06-20-910-7864